L'arròs a la valenciana de Bolívia és com el nostre arròs a la cubana, que li'l mostres a un cubà i se't riu a la cara, perquè allí ningú sap que és això. Porta, evidentment, arròs; bollit i amb colorant (per a que siga groc, tret que distingueix l'arròs a la valenciana de qualsevol altre plat fet amb arròs), i creïlla, bajoques, carlota i algun que altre pésol. I coronant el plat, mig plàtan i un ou, tots dos fregits.
Que per què a la valenciana? La meua teoria és que aquest plat és, clarament, una versió -feta molt de memòria- de la nostra paella (el color groc de l'arròs, que gairebé no apareix en cap altre plat bolivià, i l'ús de les verdures hi són clares reminiscències). Lo del plàtan ja no tindria res a veure, però vindria a ser com l'aportació local al plat. I respecte a l'ou... doncs tampoc no anem a escandalitzar-nos ara, que de rematar el plat amb ou fregit i atribuir-li l'invent a un altre nosaltres també en sabem un poc.
5 comentaris:
¿Pero está bueno?, porque la pinta que tiene es un poco rara...
NO SERÍA MAL NEGOCI TINDRE UN TAXI D´EIXOS.
SALUTACIONS XAVI
això no és ni paella! buenooo tot serà tastar-la! jajaja en ou jajaja
alba
Hola Laura C!
Bo? Clar que sí... Però no saps el millor. Saps quan em costa un "plat" com eixe i una sopa de primer? 5 Bs (=0,50 euros), t'ho jure. La presentació i el preu fan sospitar, no? Pero menjant estes coses m'immunitze...
Jajajaja Mare meua d'arròs valencià sols té el nom, perquè vamos...jajajajaja Això està poc pastós! La veritat és que un "timo" no és: 50 cent! Encara estic flipant! XP
Crec que la secció "Hui he menjat" va a triomfar!
Publica un comentari a l'entrada